24/07/2024

Taxe locale crescute pentru organizarea de evenimente

2 min read

Începând cu luna iulie se vor majora taxele pentru ocuparea domeniului public/privat al municipiului Vaslui. Este vorba despre taxele percepute de către Direcţia Administrare Pieţe, Târguri şi Oboare (DAPTO) Vaslui, privind organizarea evenimentelor culturale şi tradiţionale (Zilele Vasluiului, Bâlciul Anual, Târgul de Toamnă, etc). Majorarea taxelor survine în contextul creșterii preţurilor la nivel naţional la materiale, energie și servicii.
Dată fiind darea în folosinţă a noului bazar şi târg auto din municipiul Vaslui se impune introducerea unor taxe noi care să corespundă cu situaţia actuală. Taxele percepute la pieţele agroalimentare din municipiul Vaslui au rămas neschimbate
Modalităţile şi condiţiile în care se asigură administrarea, întreţinerea şi utilizarea locurilor publice de comercializare (pieţe agroalimentare, târguri, bazar, bâlci), petrecere a timpului liber şi recreere (ştrand, pârtie de săniuş), a locurilor amenajate pentru înhumare (cimitire), precum şi obligaţiile ce revin persoanelor fizice şi juridice care folosesc aceste locuri publice, au fost stabilite prin regulamentul de organizare a Directiei Administrare Piete Targuri si Oboare (DAPTO) Vaslui.
Documentul reglementează modalităţile şi condiţiile în care se asigură administrarea, întreţinerea şi utilizarea spaţiilor şi locurilor de comercializare a produselor agroalimentare şi nealimentare, precum şi obligaţiile/responsabilităţile ce revin utilizatorilor în condiţii de protecţie optimă a consumatorilor, de concurenţă loială între cei care desfăşoară activitate în aceaste locaţii, de protejare a vieţii, sănătăţii, securităţii, mediului şi intereselor economice.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.