16/07/2024

ACTIVITĂȚI PREVENTIVE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI
ÎN CADRUL CAMPANIEI „DINCOLO DE APARENȚE”

2 min read

În perioada 10 iunie – 30 august 2022, la nivel național se desfășoară campania ”Dincolo de aparențe”, ce are drept scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile asociate traficului și consumului de substanțe interzise.

În perioada 24 – 26 iunie 2022, polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară – Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui și cu reprezentanți din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui au desfășurat activități informativ-preventive pentru informarea și conștientizarea cetățenilor cu privire la efectele nocive ale consumului de substanțe psihoactive.
Astfel, în ziua de 24 iunie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară – Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui și cu reprezentanți din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui au desfășurat activități care s-au adresat beneficiarilor și voluntarilor Centrului de Tineret Negrești și ai Complexului de Servicii Comunitare Negrești, din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.
În ziua de 25 iunie a.c., polițiștii au fost prezenți la „Caravana Zilele Filmului Românesc”, din municipiul Vaslui, unde au desfășurat activități de informare și conștientizare. În cadrul activităților s-au purtat discuții cu tinerii despre riscurile asociate consumului de substanțe pihoactive, dar și consecințele sale: alterarea relațiilor cu familia, prietenii, efecte nocive asupra sănătății, adopatarea unor comportamente distructive, fiind transmise recomandări preventive.
În data de 26 iunie a.c., a fost marcată Ziua Internațională Împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri. Astfel, persoanele prezente au fost invitate să participe la un experiment care a presupun parcurgerea unui traseu cu obstacole, purtând ochelari speciali concepuți pentru a induce efectele consumului de alcool, respectiv de substanțe interzise. Acest experiment a urmărit conștientizarea modului în care consumul de droguri afectează echilibrul, viteza de reacție, capacitatea de coordonare a mișcărilor, de orientare în spațiu și de apreciere a distanțelor.
De asemenea, în cadrul acestor activități copiii și părinții au primit sfaturi și recomandări pentru o vacanță în siguranță.
 Nu primiți nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveți puține informații !
 Nu legați prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu intrați în anturaje dubioase !
 Evitați frecventarea locurilor și mediilor unde se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc !
 Nu vă deplasați cu rolele/trotinete pe partea carosabilă a drumurilor publice !
 Traversați strada numai pe trecerea de pietoni și doar la culoarea verde a semaforului !

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.