24/07/2024

Autoritățile se pregătesc pentru valul de calduri extreme

2 min read

Potrivit atenționărilor Administrației Naționale de Meteorologie, în perioada următoare se va înregistra o creștere a temperaturilor peste 35°C. În acest sens, la sediile serviciilor publice din județ vor fi instalate puncte pentru hidratarea populației.
Se anunță temperaturi foarte ridicate și vom lua toate măsurile care se impun pentru protejarea populației. La Serviciul pentru Pașapoarte a fost instalat un cort al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) pentru hidratare și așteptare în condiții puțin mai omenești. Peste tot unde va fi nevoie vor fi instalate astfel de corturi. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Județeană Vaslui recomandă cetățenilor următoarele măsuri de prevenire a efectelor caniculei asupra stării de sănătate:
-să se evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare în intervalul orar 11–18;
-aparatul de aer condiționat trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală; =ventilatoarele nu trebuie folosite dacă temperatura aerului depășește 32°C;
-petreceți 2-3 ore zilnic în spații care beneficiază de aer condiționat (cinematografe, spații publice, magazine).
DSP Vaslui mai recomendă sa purtați pălării de soare, haine lejere și ample, din fibre naturale, de culori deschise. De asemeni, pe parcursul zilei faceți dușuri călduțe, fără a vă șterge de apă si beți, zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide fără a aștepta să apară senzația de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15–20 de minute si nu consumați alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.

Dorelian David

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.