24/07/2024

WEEK-END BOGAT IN ACTIUNI CULTURALE, LA VASLUI

2 min read

Tinerii vasluieni se pot alătura celor aflați deja în vacanță și vor putea participa la activitățile propuse de Primăria municipiului Vaslui, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale (CJCPCT) Vaslui și asociatii de tineret din municipiul resedinta de judet.
Startul a fost oferit de Interact Club Vaslui, care va organiza cea de a V-a ediție a festivalului de artă AR(A)TĂ-TE, în Parcul Copou. Atelierele de literatură, teatru, fotografie, pictură, design, muzică, make-up, dezvoltare personală se vor desfășura pe durata întregului weekend, între orele 13.00 și 21.00. Cu acest prilej se dorește ca toți participantii să aibă șansa de a-și descoperi pasiunea sau de a-și aprofunda talentul. In aceasta seara, de la orele 21.00, în Parcul Copou, Clubul Interact vă invită la o seară de film.
De la orele 19.00 Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui a organizat un flash-mob de dans popular cu ocazia Zilei Universale a Iei. Activitatea va începe din Parcul Copou, participanții la flash-mob urmând a se deplasa către Piața Independenței și Centrul Civic al municipiului.
De asemeni, după o pauză de doi ani, Primăria municipiului Vaslui readuce în oraș Caravana Zilele Filmului Românesc, de data aceasta cu proiecția filmului RMN a regizorului Cristian Mungiu. Filmul a avut premiera mondială la Cannes, a fost lansat în cinematografe pe 3 iunie și din sinopsis aflăm că „în preajma Crăciunului, Matthias se întoarce de la muncă din Germania în satul său natal transilvan preocupat de copilul care crește fără el (Rudi), de tatăl lui rămas singur (Otto) și de iubita lui din tinerețe pe care arde de nerăbdare sa o revadă (Csilla)”. Avem convingerea că tehnica imagistică va releva multe aspecte ascunse ale acestui cadru, așadar, sâmbătă, de la ora 20.30, la Teatrul de Vară, sunteți așteptați la o întâlnire cu regizorul Cristian Mungiu, moderată de Gelu Voicu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul”, la care va participa și primarul Vasile Pavăl alături de alți invitați. Discuțiile vor fi interactive, animate și de prezența deja anunțată a voluntarilor Interact și Simbio.
Week-end-ul se va încheia cu o altă seară de film, de data aceasta la propunerea Asociației Simbio Vaslui care vă invită duminică să vizionați Mia and the White Lion, de la orele 21.30, în Parcul Copou.
Iubitori de film, de tradiții populare și de socializare, sunteți cu toții așteptați să vă alăturați organizatorilor la acest final de săptămână.

Dorelian David

Foto: Alexandru Boghiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.