24/07/2024

Satele se golesc tot mai mult de tineri

1 min read

Exodul tinerilor din comunitățile vasluiene continuă în forță și în acest an. Fără perspective profesionale, populația activă preferă să plece în alte zone ale țării sau în străinătate. În urmă rămân satele îmbătrânite și o populație care face față tot mai greu valului de scumpiri la alimente, carburant, energie electrică etc. Mulți primari continuă să implementeze proiecte de apă și canal, reparații de drumuri, în speranța că tinerii se vor întoarce acasă.
Pentru a putea determina tinerii să revină acasă, pe lângă locuri de muncă este nevoie de o infrastructură modernă, de servicii publice de calitate, de asistență medicală, de un sistem de învățământ performant etc. An de an exodul populației din comunitățile locale continuă într-un număr foarte mare. Criza economică dublată de creșterea spectaculoasă a prețurilor la energie, gaze naturale și combustibil au încetinit serios relansarea economiei locale, iar fără locuri de muncă tot mai mulți vasluieni se decid să plece din țară. Grav este faptul că mulți tineri nu se mai întorc, lucru care ar trebui să alarmeze atât autoritățile locale, cât și Guvernul de la București.
Din diferite comune sunt plecate în străinătate multe persoane. Germania și Anglia sunt țările preferate, in mod special, de cei plecați, care lucrează cu precădere pe șantiere de construcții sau în abatoare.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.