15/07/2024

INVITAȚIE LA UN DIALOG CU CRISTIAN MUNGIU

1 min read

Cinematografia este un mijloc de comunicare unic, unul care îmbină două simțuri umane, văzul și auzul, făcând din această scriere cu imagini în mișcare o artă fascinantă.
Unul din cei mai reputați regizori români ce reprezintă generația postdecembristă este Cristian Mungiu, filmele sale fiind premiate la festivaluri de renume. După prezența la Vaslui, în anul 2019, cu proiecția Amintiri din Epoca de aur, Cristian Mungiu revine în orașul nostru cu R.M.N., cel mai nou film care a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes, unde a primit recenzii elogioase, fiind achiziționat spre difuzare până la încheierea festivalului în peste 40 de țări.
Sâmbătă, 25 iunie, începând cu ora 20:30, la Teatrul de Vară din Vaslui va avea loc întâlnirea cu regizorul Cristian Mungiu, moderată de dl. Gelu Voicu Bichineț, director al Bibliotecii Județene “Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, urmată de proiecția filmului R.M.N., o poveste despre resorturile profunde ale comportamentului uman în fața realităților care îl surprind.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.