24/07/2024

Spațiul maritim al României, monitorizat de 11 nave militare și două elicoptere Puma Naval

1 min read

Forțele Navale ale României au transmis un comunicat prin care asigură că spațiul naval (maritim și fluvial) al țării noastre este monitorizat în permanență de navele militare și de structurile specializate din dotarea Armatei Române.
După începerea agresiunii armate a Rusiei în Ucraina, la data de 24 februarie, 11 nave militare românești și două elicoptere Puma Naval (foto) desfășoară, zilnic, prin rotație, misiuni de cercetare, pe mare și la gurile Dunării, într-un spațiu maritim de aproximativ 30.000 km², pentru a asigura securitatea granițelor maritime ale țării noastre, în zona mării teritoriale a României, precum și pentru a asigura siguranța desfășurării activităților economice în zona platformelor petroliere și a infrastructurii critice din Zona Contiguă și Zona Economică Exclusivă a țării noastre în Marea Neagră.
Precizările vin după ce ieri două nave militare rusești au fost observate în spațiul economic al României. Forțele Navale precizează însă că acest lucru nu reprezintă o amenințare, dat fiind faptul că Zona Economică Exclusivă a României permite tuturor statelor libertate de navigație, inclusiv pentru navele lor militare.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.