16/07/2024

Proiect de 100 de milioane lei în trei comune vasluiene

1 min read

Ministerul Dezvoltării a aprobat un nou proiect de investiții pentru înființarea unui sistem de distribuție a gazelor naturale în comunele Muntenii de Sus, Văleni și Solești. Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” și are o valoare de 100.302.873 de lei. În urma acestei decizii, autoritățile publice locale vizate vor semna contractele de finanțare cu Ministerul Dezvoltării. Astfel, poate fi demarată procedura de achiziție publică și, ulterior acesteia, pot fi demarate lucrările de construcții.
Localitatea Grivița este prima comunitate din județul Vaslui care are finanțat un proiect de înființare sistem distribuție inteligent de gaze naturale. Valoarea investiției se ridică la 41.918.789 lei, alocație financiară susținută de la bugetul de stat pentru perioada 2022-2028.
Județul Vaslui a primit o alocare de 211.842.757 de lei pentru gazele naturale în cadrul Programului ”Anghel Saligny”. Până la termenul limită de marți, 26 aprilie, Ministerul Dezvoltării a primit 1.209 cereri de finanțare de la autoritățile locale pentru înființarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de furnizare a gazelor naturale către populație. Cererile de finanțare depuse la nivel național au fost în valoare totală de 57,7 miliarde de lei. Bugetul total al Programului „Anghel Saligny” a fost de 65,5 miliarde de lei. Din aceasta suma doar 7,5 miliarde reprezinta investițiile în infrastructura de gaze.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.