24/07/2024

FESTIVALUL”PRIETENIA” DE LA VASLUI, O REUSITA DEPLINA

3 min read

Cea de a 38-a editie a Festivalului de gimnastica si dans ”Prietenia” s-a desfasurat miercuri, 8 , sambata, 11 si duminica, 12 iunie in municipiul resedinta de judet. La manifestarea culturala organizata de Palatul Copiilor Vaslui si Colegiul Economic ”Anghel Rugina” Vaslui, cu largul sprijin al Primariei Vaslui au luat parte concurenti din judet, din tara dar si de peste hotare. Festivalul ”Prietenia” de la Vaslui se află în Calendarul Activitatilor Educative Nationale (CAEN) și este unul dintre cele mai frumoase și bine organizate concursuri din România. Aceasta se datoreaza unei echipe unite si profesioniste, cu o bogata experienta. De remarcat si faptul ca ”Prietenia” este un festival unde nu se percepe taxă de participare. Mai mult decât atât, Prietenia este o stare și o condiție de participare.
”Și pentru că nu contenesc sa va vorbesc de prietenie, va marturisesc ca azi m-am revăzut cu prieteni dragi la care țin foarte mult, am legat prietenii noi, dar am zărit si foști prieteni pe care- i credeam pierduți. Mărturie stau fotografiile postate.
O importanță deosebită o acordă ”Prietenei” de la Vaslui autoritățile locale, in mod deosebit Primaria municipiului Vaslui care s-au implicat economic și nu numai in buna desfășurare a concursului. Dimineața am fost așteptați in Piața Centrală – unde tronează marele voievod Stefan cel Mare- de dnul Primar al municipiului Vaslui care a salutat participanții la concurs și căruia i-am fost prezentat în calitate de invitat ” special de la Ploiesti ” în echipa de jurați. M-am bucurat de o atenție specială din partea domniei sale, și strângeri de mâini călduroase, confirmandu-mi ospitalitatea moldavă.
Am apreciat în mod deosebit defilarea participanților în costume pe muzica Fanfarei Palatului Copiilor Vaslui. Da, există un minunat cerc de fanfară la Palatul Copiilor Vaslui care își are sediul în centrul orașului, în semn de respect pentru miile de copii care- l frecventează!
În imediata apropiere am ajuns la Teatru de Vară din Vaslui, locul de desfășurare al evenimentului. Imi este greu prin cuvinte sa- l descriu. Am sa vă spun ca este o bijuterie arhitecturală care funcționează la excelenți parametrii tehnici”, a declarat prof. Robert Zahariuc, unul dintre membrii juriului.
Concursul propriu zis a decurs fara cusur, fara timpi de așteptare, excelent organizat pana la ultimul amanunt.
Concurenții au prezentat cele mai bune productii ale lor din care as aminti acelea care mi-au atras atenția în mod deosebit:
Palatul Copiilor Vaslui, Palatul Copiilor Ploiesti, Palatul Copiilor Arad, Palatul Copiilor Târgu Mureș și lista rămâne deschisă. Au fost remarcate posibilitățile tehnice ale băieților care au executat cu multă maiestrie elemente precum ”double tour en l’air”, “baterii”, etc. ”Felicit toate echipele participante si profesorii coordonatori care au un merit important în dezvoltarea bagajului si educatiei artistice. Adresez multumiri Primariei Vaslui si domnului primar Vasile Paval, Consiliului Judetean Vaslui, Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vaslui dar si tuturor acelora care ne-au ajutat, intr-un fel sau altul”, ne-a declarat prof. Anusca Doglan Elena, presedinte onorific al festivalului si…”sufletul” acestuia.
Coordonatorii proiectului au fost profesorii Alis Vîrlănuţă, Anusca-Doglan Cristian, Carmen Savescu, precum si directorul Palatului Copiilor Vaslui, prof. Mihaela Popa si director al Colegiului Economic “Anghel Rugina” Vaslui, prof. Alexandru Filip.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.