16/07/2024

PREMIU PENTRU PALATUL COPIILOR VASLUI

2 min read

ALTE TREI SCOLI DIN JUDET AU FOST PTEMIATE

Miercuri, la Palatul Parlamentului, cele 90 de unităţi de învăţământ preuniversitar câştigătoare la a XVII-a ediţie a Competiţiei Naţionale “Şcoala Europeană” au fost premiate.
Printre unitățile de invatamant s-au regăsit și cateva scoli din judetul nostru. Este vorba de Școala Gimnazială “Constantin Parfene” Vaslui, Liceul Tehnologic ”Marcel Guguianu” Zorleni, Liceul Pedagogic “Ioan Popescu” Bârlad şi Palatul Copiilor Vaslui.
Primele locuri au fost ocupate de Şcoala Gimnazială ”George Vâlsan” Amara (cu 196 de puncte), Liceul de Arte ”Ionel Perlea” Slobozia (cu 195 de puncte), Şcoala Gimnazială nr. 10 Suceava (cu 193 de puncte), Colegiul Tehnic ”Laţcu Vodă” Siret (191 de puncte) şi Şcoala Gimnazială ”Constantin Parfene” Vaslui (190 de puncte).
Respectivele scoli primesc, alături de certificatul “Şcoală Europeană”, şi o sumă de 5.000 lei care va putea fi folosită pentru dotări. Certificatul “Şcoala Europeană” este valabil trei ani, dupa care unitatea de învăţământ va trebui să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut. Pentru ediţia din acest an au fost luate în considerare activităţile şi proiectele desfăşurate în perioada septembrie 2019 – iulie 2022. Prin această iniţiativă, care a fost lansată în anul 2004, Ministerul Educaţiei încurajează şi motivează participarea unităţilor de învăţământ preuniversitar din România la programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale şi contribuie la dezvoltarea mobilităţii internaţionale şi la schimbul intercultural. În total, la cele 17 ediţii ale competiţiei Naţionale “Şcoala Europeană” desfasurate pana in prezent au participat un numar de 2.290 de unităţi de învăţământ din ţară, 952 dintre acestea primind certificatul şi trofeul.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.