15/07/2024

Muzeul Județean Vaslui va gazdui un ”Atelier de vacanta”

2 min read

În perioada 11 iulie–14 august Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui își așteaptă prietenii la o altfel de vacanță, plină de creativitate și culoare. Se va fa startul, in acest interval, unui Atelier de vacanță. Acesta se va desfasura sub forma unor activități independente, în fiecare zi copiii având posibilitatea să descopere ceva nou, alături de specialiștii muzeului.
Atelierele de creație vor fi organizate de marți până vineri, între orele 10.00–12.00 (prima grupă) și 13.00–15.00 (grupa a doua). Acestea se vor adresa copiilor cu vârste cuprinse între 8 si 14 ani. Pentru formarea unei grupe este necesar un număr de maxim 10 participanți.
Anul acesta organizatorii, Consiliul Judetean si Muzeul Judetean, propun copiilor o serie de ateliere de creație, dupa cum urmeaza:
1.Arta modelării lutului
2.Semne cusute pe etamină
3.Origami- formă de exprimare artistică vizuală
4.Pictură pe carton și pânză
5.Pictură pe lemn ( felii de lemn pictate reciclat)
6.Realizarea de brățări prin tehnica nodului simplu și a mărgelelor pe șirag
Atelierele vor urmări valorificarea diverselor materiale naturale (lemn, nisip, scoici) în vederea realizării de peisaje, realizarea de către elevi a unor creații plastice (desen, pictură pe diferite suporturi – carton și lemn, în tehnică liberă: creion, acuarelă, tempera), tehnica modelării lutului și tehnica cusutului pe etamină. Începând de anul acesta, vom avea o nouă activitate – Origami, tehnica plierii hârtiei, apărută în Japonia în urmă cu câteva sute de ani și dezvoltării, prin joacă, a atenției la detalii, îmbunătățirea orientării în spațiu, a gândirii logice, a preciziei, a disciplinei și a comunicării.
Înscrierile se fac în perioada 10 iunie-8 iulie la sediul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, strada Hagi Chiriac, nr.2, telefon/ fax 0235/311626, persoană de contact Ramona Palade–pedagog muzeal.
Doritorii vor achita o taxă de participare in valoare de 30 RON (contravaloarea materialelor folosite).
Atelierul se va încheia cu o expoziție care va cuprinde lucrările copiilor participanți la activitate.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.