24/07/2024

A fost semnat cel mai mare proiect pentru bârladeni

2 min read

Recent a fost semnat contractual de execuție a lucrărilor la cel mai mare proiect de reabilitare a străzilor din Bârlad.
Este vorba despre Proiectul „Modernizarea infrastructurii de transport în scopul reducerii emisiilor de carbon”, cu o valoare totală de circa 10 milioane Euro, al cărui câștigător este Asocierea SC Nomis 2003 SRL – SC Autotehnorom SRL. Acesta vine în completarea obiectivului privind achiziția a 10 mijloace electrice de transport în comun (4,2 milioane Euro) și încheie încă un obiectiv asumat de actuala administrație: refacerea în totalitate a infrastructuri rutiere de pe mai multe străzi intens circulate, în special Vasile Pârvan și Bulevardul Epureanu.
Investiția are ca scop final înființarea a două noi trasee de transport public de călători în Municipiul Bârlad, pe care vor circula o parte din cele 10 mijloace electrice de transport public de călători, care vor fi achiziționate ca urmare a semnării Contractului de finanțare nr. 4654/06.08.2019. Prin acest nou contract circa 10 milioane Euro vor fi cheltuiți pentru reabilitarea carosabilului de pe următoarele străzi: B-dul Republicii, B-dul Epureanu, Str. Constantin Hamangiu, Str. Nicolae Bălcescu, Str. Dragoș Vodă, Str. Mihai Eminescu (segment), Str. Vasile Milea, Str. Mihai Viteazul, Str. Col. Simionescu Sava, Str. Paloda, Str. Ioan Popescu, Str. Vasile Pârvan, Str. Cpt. Grigore Ignat, Str. 1 Decembrie, Str. Tecuciului, B-dul Primăverii, Str. Popa Șapcă, Str. Marcel Guguianu, Str. Fagului. Totodată, se vor realiza piste pentru bicicliști, se vor reabilita trotuare și spații verzi pe B-dul Republicii, Șos. Tecuciului, Str. General Vasile Milea, Str. Vasile Lupu, Str. Nicolae Iorga, precum și parcări pentru bicicliști la intrarea în Grădina Publică și pe Str. Fagului, partea pietonală, dotate cu supraveghere video. În paralel, se vor realiza 3 parcări auto Park & Ride Nord, pe străzile Mihai Eminescu, 1 Decembrie și Republicii 319.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.