15/07/2024

Val de caniculă la sfârşitul lunii iunie şi începutul lunii iulie

2 min read

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 6 iunie – 4 iulie. Meteorologii anunță că se încălzește din ce în ce mai tare pe parcursul lunii iunie. Cele mai mari temperaturi vor fi la finalul lunii iunie și la începutul lunii iulie.
În săptămâna 6–13 iunie valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice, centrale și nordice.
Prognoza meteo pentru perioada 13 și 20 iunie
Între 13 și 20 iunie temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, ușor mai ridicate în regiunile vestice și local în cele sudice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.
Prognoza meteo pentru intervalul 20-27 iunie
În săptămâna 20-27 iunie, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi deficitar.
Prognoza meteo pentru perioada27 iunie-4 iulie
Între 27 iunie și 4 iulie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.