24/07/2024

Bătrânii din mediul rural fac coadă la serviciile sociale

1 min read

Persoanele în vârstă din comunitățile județului au un interes enorm pentru proiectele sociale. Mulți dintre bătrâni nu mai au aparținători care să le poarte de grijă, iar astfel de programe reprezintă pentru ei o speranță la viață. La un astfel de proiect derulat în comuna Hoceni persoanele de vârsta a treia s-au înscris pe o listă de așteptare, pentru a beneficia de servicii sociale. Inițiative de acest fel sunt în implementare și în alte UAT-uri vasluiene, unde satele sunt pline de bătrâni nevoiași și singuri.
Proiectele constau în prestarea de servicii zilnice către persoanele în vârstă: curățenie, igienă personală, cumpărarea de medicamente, cumpărături de la centrele comerciale, asigurarea hranei etc.
In diferite comune ale judetului se investește pentru persoanele aflate la varsta a treia. Sunt derulate diferite proiecte sociale finanțate din bani europeni, care au un grup țintă format din numerosi bătrâni din localitatile judetului. Proiectele cuprind o componentă de îngrijire la domiciliu, adică o masă caldă, menajul zilnic, spălat lenjerie, curățenie și multe altele.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.