15/07/2024

Salvați Copiii România ajuta 55 de unități medicale din tara

2 min read

Organizația Salvați Copiii România a intensificat, în 2022, programul de dotare a maternităților, secțiilor de Terapie Intensivă Neonatală și de pediatrie, vulnerabilizate suplimentar pe fondul pandemiei din ultimii doi ani. Dat fiind caracterul multidisciplinar al spitalului, o parte din gravidele dispensarizate și care au născut în clinică au patologii asociate complexe (neoplazii, boală renală cronică, patologii cerebrale și de sistem cardiovascular, boli hematopoetice și chiar paciente cu transplant renal sau hepatic). Organizația Salvați Copiii România a accelerat din 2021 programul de dotare a unităților medicale și a continuat oferirea de servicii integrate (medicale, sociale, educaționale) în zone defavorizate la nivel național: astfel, anul trecut au fost dotate 24 de spitale, cu aparatură și echipamente medicale în valoare de 1.254.000 euro. Au fost achiziționate 92 de echipamente performante, consumabile, mobilier medical, rampe de oxigen etc. Numai în București, 6 unități medicale au primit aparatură și echipamente medicale în valoare totală de 742.398 de euro.
Printre cele 55 de unitati spitalicesti ajutate de Organizatia Salvati copiii Romania se numara si Spitalul Municipal Dimitrie Castroian Huși si Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Barlad.
Salvați Copiii va susține, împreună cu partenerii săi, 4 cursuri de competențe în ecografie la patul bolnavului pentru minim 50 de medici neonatologi din regiunile: Sud- Muntenia, Nord-Est, Centru și Vest. Până în prezent, Salvați Copiii România a lucrat în 64 de comunități rurale defavorizate, din 16 județe, cu 74.880 de mame, gravide și copii până în 5 ani. De asemenea, 100.000 de mame din 100 de maternități din toată țara vor beneficia de sesiuni de educație cu privire la îngrijirea nou-născuților, importanța îmbrățișărilor și combaterea depresiei postpartum și vor informate cu ajutorul unei broșuri realizate de Salvați Copiii în parteneriat cu medici neonatologi, pediatrii și psihologi.
Companiile pot investi în viața nou-născuților care au nevoie de îngrijire medicală urgentă și de calitate, prin încheierea unui unui contract de sponsorizare, iar persoanele fizice au posibilitatea de a dona online pe https://www.salvaticopiii.ro/renovare sau prin SMS la 8844, 2 euro lunar.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.