16/07/2024

114 farmacii furnizează medicamente în județul Vaslui

2 min read

Unul dintre obiectivele prioritare ale Casei Judetene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui este asigurarea continua a populației județului cu medicamente în tratamentul ambulatoriu.
La începutul acestui an erau încheiate contracte cu un număr de 53 societăți comerciale farmaceutice, care au în structură 114 farmacii, distribuite astfel: Vaslui – 29 farmacii; Bârlad – 20 farmacii; Husi – 9 farmacii; Negresti – 4 farmacii; în mediul rural – 52 farmacii.
Repartiția în teritoriu a furnizorilor de medicamente este destul de bună, fiind acoperite toate zonele urbane și cea mai mare parte din zonele rurale. La nivelul județului Vaslui consumul de medicamente compensate și gratuite și pe programe naționale de sănătate în anul 2021 a fost de 105,5 milioane de lei, cu un consum lunar mediu de medicamente de 8,7 milioane de lei. Bugetul alocat pentru medicamente în ultimii ani a fost suficient, atât pentru cele compensate și gratuite, cât și pentru programele de sănătate, accesul pacienților la tratamente fiind asigurat fără sincope. Programele naționale de sănătate se adresează populației și sunt menite să promoveze sănătatea, să prevină îmbolnăvirile și să prelungească viața. Eliberarea medicamentelor și materialelor sanitare din cadrul programelor naționale de sănătate cu scop curativ se face prin farmaciile cu circuit deschis sau prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor care sunt în relații contractuale cu CJAS Vaslui . Exista 49 de contracte pentru derularea programelor naționale de sănătate prin farmacii cu circuit deschis și 2 contracte cu farmacii cu circuit închis (Spitalul Județean de Urgență Vaslui și Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman“ Barlad) dar și cu 2 centre private de dializa, la Vaslui și Bârlad.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.