16/07/2024

ZIUA ABSOLVENTULUI DE LICEU, SARBATORITA LA VASLUI

2 min read

Emotie, multa emotie in Centrul Civic al municipiului resedinta de judet. 1125 de elevi, absolventi de liceu, si-au dat intalnire pentru a sarbaatori Ziua absolventului. Peste o mie de elevi de la cele sase licee vasluiene: Stefan Procopiu, Ion Mincu, Liceul cu Program Sportiv, Emil Racovita, Anghel Rugina si Mihail Kogalniceanu. La eveniment au luat parte primarul Vasile Paval, subprefectul Mircea Gologan si Dumitru Buzatu, presedintle Consiliului Judetean. Actiunea a debutat cu intonarea Imnului National, de catre Corala Fantasia, condusa de prof. Vasile Negura. Apoi cei trei amintiti mai sus au rostit alocutiuni. Primarul Paval a spus:
”Iată-ne din nou în fața unui eveniment a cărui unicitate copleșește, în fiecare an, laolaltă, elevi, dascăli și părinți:
Ziua Absolventului!
Ne reîntâlnim – conform tradiției (nefericit întrerupte în ultimii ani) – în miezul emblematic al Vasluiului, sub chipul înnegurat de vremi al marelui Ștefan, pentru a marca așa cum se cuvine acest moment aflat sub semnul adolescenței și al speranței.
Bucuria și tristețea unui final se îngemănează cu privirile pline de azurul zilei de mâine, prima zi a unui drum, cel al împlinirii, al experienței de viață. Sărbătoarea acestei zile este, de bună seamă, nu numai a voastră, dragi absolvenți, ci și a tuturor celor care v-au fost alături în toți acești ani – dascăli și părinți – cu grija și zbaterea lor pentru voi și pentru devenirea voastră. Să nu pregetați în a le dărui întotdeauna gândul vostru încărcat de iubire și recunoștință. Atingerea lor s-a dorit a fi, în fiecare clipă, aripă protectoare întru știință de carte, educație aleasă și zidire temeinică și cu folos. Sunteți copiii noștri; ne-ați făcut mândri și știm că veți reinventa mândria de mâine cu forța, cu credința și cu speranța voastră de a izbândi. Luați-vă visurile în mâini și reușita va fi a voastră! Viitorul vă aparține, căci ați luat cu voi din trecut tot ce a fost mai bun: valoare, bun simț și tăria modelelor. În final, vă spun doar atât: să credeți în voi și în forțele voastre!
Vă voi aștepta mereu, cu aceeași bucurie, să reveniți la Vaslui,
orașul în care v-ați născut și v-ați format.
Cu mândrie și cu prietenie, al dumneavoastra primar”.
Predarea cheilor de la cele sase licee a fost realizata de catre sefii de promotie de a XII-a catre cei de clasa a XI-a. La final a fost intonat Gaudeamus Igitur, imnul studentilor, deaorece multi dintre absolventii de astazi vor fi, neindoielnic, studentii de maine.

Dorelian David

Foto: Alexandru Boghiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.