24/07/2024

Încep lucrările de modernizare a Ambulatoriului de la Spitalul ”Elena Beldiman” Bârlad

1 min read

Miercuri, 18 mai, a demarat organizarea de șantier pentru unul dintre cele mai importante proiecte ce vizează reabilitarea sistemului sanitar bârlădean, respectiv „Modernizarea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman”. Investiția are o valoare de peste 18 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.
Constructorul desemnat în urma licitației de achiziții a lucrărilor este Asocierea SC KATAR CONNEG SRL și GRUPPO GE.DI.
Importanța acordată sistemului sanitar de către actuala administrație a Bârladului este dovedită și de faptul că, numai în ultimii cinci ani, valoarea totală a fondurilor alocate, din bugetul local, Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” este de peste 12.000.000 lei, fiind cea mai mare sumă alocată vreodată acestei unități. Pentru anul 2022, din excedentul bugetar al anului anterior, de la bugetul local și dintr-un împrumut s-au mai alocat:
– 7, 28 milioane lei pentru Ambulatoriul de Specialitate;
– 3,5 milioane lei pentru Pavilionul Central al Spitalului „Elena Beldiman”;
– 2,5 milioane lei pentru Secția Pediatrie;
Din bugetul anului 2021 s-au mai rezervat alte 2 milioane de lei – dar se vor cheltui doar 1,5 milioane lei – pentru întocmirea documentației necesare construirii unui corp nou de clădire la Spitalul Municipal, care se adaugă la sumele de mai sus ca sprijin pentru sistemul sanitar local.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.