16/07/2024


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/gazetade/public_html/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253

????? ??????????̆ ? ????????

2 min read

Este o expoziție tematică realizată de bibliotecara ??????? ??????? cu documente din colecțiile Sălii de lectură carte și periodice.
În fiecare an pe 18 mai se sărbătorește, la nivel mondial, ???? ????????̦??????̆ ? ????????. Un muzeu are menirea de a prezenta publicului rădăcinile civilizației și viața în toată complexitatea ei, făcându-l pe vizitator să înțeleagă mai profund lumea cu tainele ei. Cu acest prilej vă invităm într-o călătorie în miezul intim al istoriei artei, precum și la o reflecție asupra ideii de muzeu.
Prin expoziția de carte realizată în holul bibliotecii județene vă puteți face o imagine de ansamblu a celor mai frumoase muzee ale lumii. Volumele cuprind un istoric detaliat al fiecărui muzeu, oferind cititorilor o panoramă a artei din culturi diverse, indiferent că este vorba despre picturi, vestigii istorice, oase de dinozaur, sculpturi sau mașinării de zbor. Prin aceste cărți oferim cititorilor un parcurs imaginar capabil să cuprindă opere care, în realitate, se găsesc la mii de kilometri distanță unele de altele, care sugerează comparații și găsesc asemănări.
O călătorie ideală pornind de la Ermitajul din Sankt Petersburg, centrul măreției Rusiei Țariste a lui Petru I, trecând prin Luvrul parizian, simbolul acelei grandori a absolutismului francez, ajungând la Muzeul de Istorie a Artei din Viena- ce găzduiește imensa colecție de obiecte de artă a Habsburgilor, la British Museum a cărui exponate variază, de la mumiile egiptene la comori romane, urmate de Muzeele Vaticanului ce au ca atracție principală Capela Sixtină a lui Michelangelo, apoi la Uffizi din Florența, emblema patimii de colecționar a familiei de Medici, și încheind periplul cu Museum of Modern Art din New York, templul esteticii contemporane.
Între ele sunt trecute în revistă și alte instituții muzeale importante, dominând, bineînțeles, muzeele mari, bine cunoscute, cu colecții vaste, dar și muzee care impresionează în mod particular, prin unicitatea, specificul sau amplasamentul lor.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.