24/07/2024

Grupul psaltic „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi”, al Catedralei Episcopale din Huși, prezent la a II-a ediție a „Zilelor psalților români”

1 min read

În perioada 13-15 mai va avea loc, la Iași, a II-a ediție a „Zilelor psalților români”, organizată de Asociația Culturală Byzantion. Tema de anul acesta se intitulează: „Personalități românești ale Artei Psaltice. Sfântul Paisie de la Neamț și Arta Psaltică”.
Evenimentul cuprinde și concertul „Sfântul Paisie de la Neamț și Arta Psaltică”, care va avea loc duminică, 15 mai 2022. În cadrul acestuia, Grupul psaltic „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi” al Catedralei Episcopale din Huși va interpreta piese din repertoriul paisian și piese ale psalților hușeni.
Grupul psaltic „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi”, dirijat de diaconul Cosmin-Vlăduț Mironescu se alătură astfel Corului Academic Byzantion și Corului “Dimitrie Suceveanu” al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților,
De asemenea, în cadrul conferinței online din 14 mai 2022, diaconul Cosmin-Vlăduț Mironescu va susține tema intitulată „Muzica Psaltică în Episcopia Hușilor”, în care va prezenta principalele personalități din Episcopia Hușilor ce au contribuit la perpetuarea muzicii psaltice.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.