16/07/2024

Activități preventive desfășurate la Școala Gimnazială din localitatea Ștefan cel Mare

1 min read

Jandarmii vasluieni alături de polițiștii din cadrul Compartimentului Analiză și Prevenire a Criminalității al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui au desfășurat luni, 9 mai a.c., o activitate preventiv-educativă la care au participat peste 40 de elevi și cadre didactice din cadrul Școlii Gimnaziale din localitatea Ștefan cel Mare, județul Vaslui.
Astfel de activități sunt organizate de către Comisia Județeană de Monitorizare a Activității Preventive în cadrul programelor de prevenire a delicvenței juvenile.
Pe timpul activităților, participanților le-au fost prezentate principalele fapte antisociale ce sunt săvârșite de către elevi și consecințele legale, sociale și morale ale acestora. De asemenea au fost dezbătute și teme precum prevenirea bullying-ului și a absenteismului școlar.
Aceste întâlniri urmăresc în special reducerea violenţei şcolare, dar şi încurajarea dialogului în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă elevii în mediul școlar, social sau familial.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.