15/07/2024

Temperaturi de vară în următoarele patru săptămâni

2 min read

Agentia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cel mai cald va fi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală şi Moldova.
Prognoza meteo 9–16 mai
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de vest și de sud-vest. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice.
Vremea in intervalul 16 – 23 mai
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.
Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.
Prognoza meteo in perioada 23–30 mai
Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în extremitatea de vest și de sud-vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluvimetric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice.
Vremea in intervalul 30 mai–6 iunie
Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în extremitatea de sud și de sud-est a țării.
Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință spre deficit în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.