15/07/2024

Gest din partea unor ucrainience

2 min read

Zeci si sute de mii de ucraineni sunt in tara noastra de cand a inceput razboiul pornit de Putin. Iar unii fac gesturi de mare noblete sufleteasca. este si cazul a doua ucrinence.
”Eram, saptamana trecuta, la hala asociatiei cand ma cauta disperat mecanicul care se ocupa de masinile noastre. Ca au venit doua familii de refugiati la el si ca nu se intelege cu ei.
Am fost sa vad despre ce e vorba si ne-am folosit si de g translate pe alocuri. Doua mamici cu 4 copii dupa ele ajunsesera cu masina in service. De loc erau cazate nu departe de orasul nostru dar nu mai aveau cu ce sa se intoarca acolo. Doua fete tare prietenoase si rusinoase. Le-am spus ca avem o asociatie, ca am trimis frecvent ajutoare in Ucraina si ca ar fi bucuria noastra sa platim reparatia masinii. Erau inlacrimate cand am insistat si nu le-am acceptat refuzul. Au plecat spre casa cu o masina de rezerva pana isi puteau lua masina de la reparat. Astazi mi-au scris ca vor sa vina pe la mine sa imi aduca ceva. Au venit cu imensitatea asta de tort si au zis ca vor sa vina sa ne ajute cu tot ce e nevoie la asociatie. Una dintre ele e si cu masuta de masaj dupa ea si ne-a propus sa ajute si cu asta.
A tradus cu aplicatia: “Noi avem timp acum. Vrem ajutam cu orice.”
Sincer… m-au impresionat. Sunt venite cu copiii dupa ele, in incertitudine, stau cu grija sotilor lor dar nu si-au uitat nici zambetul si nici omenia pe nicaieri. Am vrut sa spun ceva de bucurie ca de azi de pe traseu numai tristeti”, a transmis Magda Savuica, cea care conduce destrinele Asociatiei umanitare ”Dragoste desculta” din Negresti.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.