24/07/2024

PS Ignatie a participat la binecuvântarea demisolului Catedralei Episcopale din Caransebeș

2 min read

După Sfânta Liturghie prilejuită de hramul Catedralei Episcopale din Caransebeș, a avut loc, la Caransebeș, un concert de cântece bisericești specifice perioadei pascale, susținut de Corul psaltic al Mănăstirii Nera.
Alături de preoți și de credincioși, la acest eveniment au participat și PS Ignatie, Episcopul Hușilor, PS Lucian, Episcopul Caransebeșului, PS Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, PS Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria, PS Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului și PS Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului.
La sfârșitul concertului, toți cei prezenți au mers la demisolul Catedralei, recent renovat și înfrumusețat, pentru a participa la slujba de sfințire. Cei 6 ierarhi au oficiat slujba de binecuvântare a acestui paraclis, unde s-a slujit neîntrerupt din data 24 decembrie 2006, până în 11 septembrie 2010, când a fost târnosită Catedrala Episcopală de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Paraclisul va fi întrebuințat ca sală de festivități pentru manifestările culturale ale Episcopiei Caransebeșului și a altor instituții de cultură din județul Caraș-Severin.
Am binecuvântat acest paraclis episcopal, care va devenii sală de conferințe și tot aici vom putea găzdui evenimente culturale. Am socotit de bine ca astăzi, la hramul Catedralei noastre episcopale, să binecuvântăm lucrările efectuate în ultimii doi ani la acest paraclis, unde am slujit între 2006 și 2010, Sfânta Liturghie, dar și celelalte laude bisericești și rânduieli ale bisericii noastre”, a arătat Preasfințitul Lucian în cuvântul de final.
Acest spațiu a fost închinat episcopului Emilian Birdaș, cel care a realizat proiectarea Catedralei din municipiul de pe Timiș și Sebeș.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.