24/07/2024

300 milioane euro pentru capitalizarea fermelor și unităților de producție

1 min read

Actul normativ privind acordarea de microgranturi și granturi pentru susținerea afacerilor din domeniul agriculturii și industriei alimentare se află în dezbatere publică? și poate fi consultat accesând următorul link https://mfe.gov.ro/oug-dom-agroalimentar/
Se vor putea accesa astfel microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile cu o valoare de 5000 euro sau granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri, acordate sub formă de sumă forfetară și în procent din cifra de afaceri. ? Mai exact, pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferentă anului 2019 mai mare de 13.501 euro, valoarea grantului poate fi de până la 15% din cifra de afaceri și nu poate depăși suma de 120.000 euro.
‼️ Această schemă de ajutor, parte a Programului „Sprijin pentru România”, este complementară alocării sumei de 200 milioane de euro pentru procesarea produselor agricole în România?? și se adresează întreprinderilor mici și mijlocii, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale, întreprinderilor familiale, care desfășoară activități economice în sectoarele agricultură, piscicultură și acvacultură și industrie alimentară.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.