15/07/2024

ARESTAȚI PREVENTIV PENTRU CONSTITUIRE DE GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT ȘI EFECTUAREA DE OPERAȚIUNI CU PRODUSE SUSCEPTIBILE DE A AVEA EFECTE PSIHOACTIVE

2 min read

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vaslui, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, au documentat activitatea infracţională a trei bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 30 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și efectuare fără drept de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive altele decât cele prevăzute de actele normative în vigoare, fără a deține autorizație.
De asemenea, a fost documentată activitatea unei femei, de 25 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive altele decât cele prevăzute de actele normative în vigoare, fără a deține autorizație.
La data de 30 aprilie 2022, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, au derulat o acțiune operativă, în sistem integrat, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Vaslui și au pus în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bârlad.
Au fost puse în executare 4 mandate de aducere, persoanele depistate fiind prezentate D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, în vederea audierii.
Din cercetări a reieșit că, începând cu luna iulie 2021, cei trei bărbați cercetați ar fi constituit un grup infracțional organizat cu scopul de a procura, depozita, prepara şi vinde produse susceptibile a avea efecte psihoactive, către consumatori din județul Vaslui.
În cauză, față de cei trei bărbați cercetați a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, 1 mai a.c., față de aceștia, Tribunalul Vaslui a dispus măsura arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile.
Față de femeia de 25 de ani a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.
Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Activitățile au beneficat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.