16/07/2024

Tigări de contrabandă, capturate în PTF Albiţa

2 min read

Poliţiştii de frontieră vasluieni au descoperit în cadrul unei acţiuni şi reținut pentru continuarea cercetărilor aproximativ 40.000 de pachete de ţigări, pe care doi cetăţeni din Republica Moldova încercau să le introducă ilegal prin Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, cu destinaţia Italia. În data de 28 aprilie, pentru valorificarea unor date şi informaţii deţinute la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, poliţişti de frontieră din cadrul serviciului şi Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa. În cadrul acţiunii desfăşurate, colegii noştri au identificat un autocar marca Mercedes, cu destinaţia Italia, condus de un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi moldoveneasca, în vârstă de 45 de ani, despre care existau suspiciuni că transportă ţigări. În autocar se mai afla şi şoferul de rezervă, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 36 de ani. S-a trecut la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, în urma căruia echipa comună de control, formată din poliţist de frontieră şi lucrător vamal, a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în bagajele din cala autocarului, cantitatea totală de 759.600 ţigarete (37.980 pachete), de diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova. În urma cercetărilor şi a declaraţiilor date de către cei doi şoferi s-a stabilit că ţigările le aparţin şi intenţionau să le transporte şi, ulterior, comercializeze pe piaţa neagră din Italia.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de introducerea în/scoaterea din ţară prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, dacă valoarea în vamă a bunurilor sau a mărfurilor sustrase este mai mare de 20.000 lei, în cazul produselor supuse accizelor, şi mai mare de 40.000 lei, în cazul celorlalte bunuri sau mărfuri.
Conform prevederilor legale, întreaga cantitate de ţigări, în valoare totală de 49.379 lei a fost reţinută în vederea continuării cercetărilor, stabilirii întregii arii infracționale și identificării tuturor persoanelor implicate.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.