24/07/2024

Ziua Veteranilor de Război va fi marcată si la Vaslui

2 min read

Consiliul Județean Vaslui, Primăria municipiului Vaslui, Asociația Veteranilor de Război ”Peneș Curcanul” Vaslui și Centrul Militar Județean Vaslui organizează vineri, 29 aprilie, o serie de manifestări dedicate Zilei Veteranilor de Război. Activitățile vor debuta cu un ceremonial militar și religios, care va debuta începând cu orele 11.30, la Monumentul Eroilor căzuți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, situat vis-a-vis de Liceul ”Mihail Kogălniceanu” din municipiul resedinta de judet. Acestea vor continua, începând cu orele 13.00, în Sala ”Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean Vaslui, cu adunarea solemnă dedicată omagierii veteranilor de război și comemorării eroilor din cel de-al doilea război Mondial.
Pe lângă reprezentanții instituției, la manifestări vor participa parlamentari din județ, directori de instituții subordonate, consilieri județeni și elevi. Invitați vor fi 8 din cei 106 veterani de război din județul Vaslui. Este vorba despre Titus Marin, Dumitru Sandu, Dumitru Prăvălici, Gheorghe Pașcan, Mihai Ardeleanu, Vasile Adam, Vasile Putină și Dumitru Comis, care vor prezenta în cadrul simpozionului povești de pe front din timpul celui de-al doilea război Mondial. In această perioadă Ministerul Apărării Naţionale, în parteneriat cu Asociația ”Alături de eroi” și Asociația de Caritate din Armata României ”Camarazii”, împreună cu reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile, organizeaza o campanie intitulată ”Recunoștință veteranilor de război”.
Acțiunea se desfășoara astazi, 28 și maine, 29 aprilie. Echipele de distribuire a pachetelor cadou sunt constituite atat din personal militar al Centrului Militar Județean Vaslui, cât și din personal militar din garnizoanele Bârlad, Huși și Băcești.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.