24/07/2024

BĂRBAT REȚINUT DE POLIȚIȘTII NEGREȘTENI

3 min read

Polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Negrești au reținut un bărbat, din județul Neamț, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Negrești, din cadrul Poliției orașului Negrești, au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat, în vârstă de 20 ani, din localitatea Bunghi, comuna Poienari, județul Neamț, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
În noaptea de 24/25 aprilie 2022, la ora 00:36, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, din cadrul Poliției Orașului Negrești, au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 25 de ani, din comuna Poienari, județul Neamț, cu privire la faptul că, în timp ce se afla într-un local public, din comuna Todirești, județul Vaslui, i-au fost sustrase cheile de la autoturismul înmatriculat în județul Neamț, pe care îl deține, și că acesta nu se mai află parcat în proximitatea localului.
Anterior, în data de 24 aprilie 2022, ora 23.50, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul național DN 15D, au efectuat semnalul regulamentar de oprire, pentru a derula o activitate de control, la un autoturism înmatriculat în județul Neamț, însă persoana aflată la volanul autorismului nu s-a conformat semnalelor polițiștilor, continuându-și deplasarea spre municipiul Roman, județul Neamț.
La scurt timp, conducătorul autoturismului înmatriculat în județul Neamț a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a rămas blocat, pe un teren viran, autoturismul abandonat fiind cuprins de flăcări. Conducătorul autorismului a fugit, fiind, ulterior, depistat de către polițiști, pe un câmp de pe raza localității Todirești.
Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat faptul că, persoana care a condus autoturismul, tânărul de 20 de ani, din județul Neamț, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Totodată, întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcoolt test, rezultând o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma probatoriului administrat, poliţiştii negreșteni l-au reținut pe tânăr, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii negreșteni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tânărului și a împrejurărilor în care autoturismul a ajuns să fie condus de către persoana cercetată, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere (raportat la încredințarea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere sau se află sub influența alcoolului sau a altor substanțe)”.
.
Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.