24/07/2024

Învierea Domnului la Catedrala din Huşi

2 min read

Preasfinţitul Părinte Episcop Ignatie a oficiat slujba de Înviere la Catedrala Episcopală din Huşi. Credincioșii, cu lumina Învierii în mâini, au umplut curtea Episcopiei.
Nicicând Curtea Catedralei nu este mai frumoasă ca în noaptea de Înviere, toate chipurile celor prezenți fiind pline de lumină.
Această atmosferă face ca întreg ansamblul străvechii Episcopii să semene, preț de câteva ceasuri, cu o mare de lumină.
Ierarhul Hușilor, alături de preoții slujitori, a împărțit lumina sfântă tuturor celor prezenți, buna cuviință ce a caracterizat aceste momente fiind o expresie a credinței sincere și a dorului după pacea pe care numai Dumnezeu o poate dărui.
Cuvântul pastoral adresat credincioşilor s-a intitulat „Învierea lui Hristos și falșii gardieni”.
La finalul cuvântului, Părintele Episcop Ignatie i-a îndemnat pe cei prezenți să îi poarte în gând și în rugăciune și pe cei care, în momentele cele mai sfinte, suferă din cauza războiului:
„Să îi avem în gând de rugăciune în această noapte sfântă și de mare încărcătură duhovnicească, și pe ortodocșii ucraineni și români din Ucraina, care au fost îndemnați în aceste clipe să nu iasă din casele lor.
Dacă chipurile noastre sunt luminate de lumina Învierii, pe care o purtăm în mâini, poate pe chipurile și în ochii lor luminează bombardamentele și focul distrugerii.
Ortodoxia, la nivel mondial, ar trebui sa fie tristă pentru faptul că una din țările cu cei mai mulți creștini ortodocși nu a putut sărbători Învierea Domnului, asa cum se cuvine: în lumină și bucurie pascală.
Nu putem trăi ca și cum nu se întâmplă, nimic în noaptea de Înviere, cu frații noștri întru credință.
Să avem o vibrație a inimii pentru fiecare om care în aceste momente este nevoit să ia calea pribegiei, plecând „nicăieri” din calea bombelor si a invadatorilor.
Hristos, Care este Pacea, să le inspire celor care au declanșat acest război, gânduri de pace și reconciliere”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.