24/07/2024

SAJ Vaslui, atenţionare cu privire la riscurile la care se pot expune în perioada Sărbătorilor Pascale

1 min read

Produsele alimentare specifice Sărbătorilor Pascale (carne de miel şi preparate, ouă, lactate şi brânzeturi, vopsea de ouă, pâine, produse de patiserie şi cofetărie, etc.) trebuie să fie achiziţionate numai din surse autorizate sanitar şi sanitar veterinar.
În momentul achiziţiei acestora, trebuie să verificați aspectul, ingredientele, termenul de valabilitate, prezenţa etichetelor cu elemente de identificare a producătorului respectiv ambalatorului.
Ouăle trebuie să aibă coajă intactă şi curată, termenul de valabilitate să fie ştampilat pe coajă, în cazul ouălor ambalate şi pe ambalajul de desfacere. Ouăle trebuie păstrate până la desfacere sau consum în locuri curate, uscate, ferite de razele solare directe sau alte surse de căldură.
In cazul persoanelor care au ținut post trecerea la alimentatia pe baza de carne bogata in grasimi trebuie făcută progresiv. O astfel de alimentatie ar trebui evitata de persoanele care sufera de afectiuni gastrice, hepatice sau pancreatice.
Pacienții cu afecţiuni cronice sunt atentionati cu privire la necesitatea respectării cu stricteţe a tratamentului recomandat de medic, cu evitarea exceselor alimentare şi a consumului de alcool.
In aceste zile alimentatia trebuie să fie echilibrată, iar cuvântul de ordine este “moderaţie”.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.