24/07/2024

MINIVACANȚA ÎN SIGURANȚĂ

4 min read

Poliţiştii vasluieni, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, vor fi la datorie şi la acest sfârşit de săptămână, pentru ca toţi cetăţenii să se bucure de Sfintele Sărbători Pascale în deplină siguranţă.
În perioada 22.04 – 25.04.2022, peste 775 de polițiști vor fi la datorie, pentru ca Sărbătoarea Învierii Domnului (Sfintele Paşti) să se desfășoare în condiții de siguranță.
Astfel, peste 195 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, în sistem integrat, împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și cu celelalte instituţii ale Ministerului Afacerilor Interne cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.
Efectivele de poliție care participă la misiuni în această perioadă vor acționa, pe de o parte pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, iar pe de altă parte, pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigoare.
Astfel, polițiștii, în echipe mixte cu jandarmi și polițiști locali, vor desfășura activități preventive în zona adiacentă lăcaşelor de cult, dar şi în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun, terase ori zone de agrement.
Dintre cei peste 775 de polițiștii care se vor afla la datorie în această perioadă, peste 455 sunt din structurile de ordine publică şi peste 170 sunt din cadrul poliţiei rutiere. Alături de aceștia, ca de fiecare dată, sunt implicați în acest dispozitiv complex de asigurarea a siguranței cetățeanului și colegi și de la alte structuri: investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători pentru acțiuni speciale şi specialiști în arme, explozivi și substanțe periculoase.
În fiecare zi, peste 40 de polițiști rutieri vor acţiona pe principalele drumuri naționale și județene pentru prevenirea evenimentelor grave și fluidizarea traficului rutier. Acești vor acționa, zilnic, cu 9 aparate radar, inclusiv cu dispozitivele TrueCam.

Pentru siguranţa dumneavoastră și a bunurilor pe care le posedați,
Poliţia vă recomandă:

Pentru a nu vă strica bucuria zilelor libere şi pentru a nu strica farmecul Paștelui, este bine ca înainte de a pleca de acasă, precum şi când vă aflaţi în concediu, să vă luaţi toate măsurile de precauţie pentru a nu deveni victima unor infractori.
În cazul în care plecaţi de la domiciliu de sărbători, indiferent de perioada în care lipsiţi, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, vă recomandăm să asiguraţi temeinic uşa de acces în imobil şi ferestrele, respectiv uşa de la balcon şi geamul de aerisire de la baie pentru a nu da posibilitatea spărgătorilor de locuinţe să pătrundă în imobil.

În principal perioada premergătoare Paștelui este o perioadă a cumpărăturilor, zona complexelor de magazine şi a pieţelor fiind mult mai aglomerată. Aveţi grijă de bagajele şi cumpărăturile dumneavoastră, nu le lăsaţi la vedere în autoturisme şi mai ales nu le lăsaţi peste noapte în maşini. Ar fi ideal să parcaţi autoturismele în locuri bine iluminate sau în parcări păzite.

În noaptea de Înviere vă sfătuim să evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate, străzile cu baruri şi terase unde se consumă alcool şi sunt adunate persoanele gălăgioase. Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să consume alcool. Evitaţi dialogul cu persoanele în stare de ebrietate şi nu vă lăsaţi provocate de ele.

Recomandări pentru conducătorii auto:

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se merge în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.
Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.
Respectaţi regimul legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.
Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Conducerea IPJ Vaslui ureaza tuturor SĂRBĂTORI FERICITE ȘI UN WEEK-END LINIȘTIT!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.