16/07/2024

ACȚIUNI CU EFECTIVE MĂRITE DERULATE
DE POLIȚIȘTII VASLUIENI

3 min read

În perioada 16 – 18 aprilie 2022, polițiștii Biroului Rutier Vaslui și ai Secțiilor 1 și 2 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, împreună cu polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești și Compartimentului Rutier, din cadrul Poliției Orașului Negrești, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui, au acționat, preventiv-reactiv, pe raza municipiului Vaslui, în orașul Negrești și în comunele arondate, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, combaterea apariției faptelor antisociale, creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul conducătorilor de vehicule și prevenirea producerii evenimentelor rutiere cu urmări grave.

În cadrul activităților derulate, la care au participat 40 de polițiști rutieri și de ordine publică, au fost verificate peste 140 de vehicule, fiind legitimate peste 190 de persoane și testate alcoolscopic peste 80 de conducători de autovehicule.
În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 25.800 lei.
De asemenea, au fost reținute 4 permise de conduse și retrase 4 certificate de înmatriculare.

Exemplificăm:

În data de 17 aprilie 2022, ora 12:10, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, din cadrul Poliției Orașului Negrești, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul național DN 15D, în localitatea/comuna Todirești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Neamț, condus de către un bărbat în vârstă de 28 ani, din localitatea Pădureni, comuna Oșești, județul Vaslui.
Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, în cauză fiind deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

**
În data de 17 aprilie 2022, ora 19:50, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul național DN 24, în localitatea/ comuna Muntenii de Jos, județul Vaslui, au depistat și oprit în trafic, pentru control, un moped înregistrat în comuna Muntenii de Jos, condus de către un bărbat în vârstă de 31 de ani, din localitate Băcăoani, comuna Muntenii de Jos.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.
Totodată, procedând la efectuarea de verificări, polițiștii rutieri au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În data de 17 aprilie 2022, ora 22:50, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Negrești, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Mihail Kogalniceanu din orașul Negrești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Neamț, condus de către un tânăr în vârstă de 21 ani, din aceeași localitate.
Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta avea suspendat dreptul de a conduce vehicule.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii negreșteni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, în cauză fiind deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.