24/07/2024

CAT VA COSTA MASA DE PASTE

1 min read

Războiul din Ucraina a dus la majorarea prețurilor. Toate sectoarele sunt afectate, iar românii resimt tot mai acut creșterea costurilor. Paștele este o sărbătoare la care masa și casa sunt pline. Nu lipsesc ouăle vopsite, cozonacul pufos, drobul și nici friptura de miel. În total, anul trecut pentru câteva produse care compun masa de Paște se plăteau 224 de lei. Anul acesta, același coș de cumpărături costă în jur de 300 de lei, adică cu 76 de lei mai mult.
În 2021, kilogramul de miel viu se vindea cu 14-15 lei. Acum prețul e mult mai mare, respectiv 20 de lei. La fel se întâmplă în cazul kilogramului de miel la carcasă care s-a scumpit cu 10-15 lei.
În supermarketuri prețurile au explodat și oamenii sunt uimiți când le găsesc la raft, cu toate că se așteptau la scumpiri. În unele dintre marele supermarketuri de la noi kilogramul de carne de miel cu os ajunge sa coste pana la 55,00 si chiar mai mult.
Și prepararea pascăi acasă este mai costisitoare anul acesta pentru că prețul ingredientelor a crescut pe linie, fie că vorbim de făină, zahăr, ulei, stafide, sau brânză. Cel mai mult vom lăsa la casă pentru ulei, care costă cu aproape 5 lei în plus, dar și pentru făină, al cărei preț a urcat cu mai bine de o treime.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.