16/07/2024

ACȚIUNE DERULATĂ DE SERVICIUL DE INVESTIGARE
A CRIMINALITĂŢII ECONOMICE VASLUI

2 min read

În data de 17 aprilie 2022, polițiștii de investigare a criminalităţii economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, au desfășurat activități pentru prevenirea, descoperirea și combaterea infracțiunilor în domeniul proprietății intelectuale precum și a combaterii faptelor în domeniul comerțului cu mărfuri și produse contrafăcute.
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au derulat acțiuni, pe raza județului Vaslui, ce au avut drept scop combaterea spălării banilor și a evaziunii fiscale, precum și a altor evenimente negative ce pot afecta siguranța cetățeanului.
Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 35 de agenți economici și au fost constatate 9 (nouă) infracțiuni prevăzute de Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.
În urma activităților derulate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 36.500 de lei. Dintre acestea, 10 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 4 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legii 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun și 3 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legea 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult.
Mai mult, au fost confiscați peste 3.350 de lei, precum și bunuri în valoare de peste 295.000 de lei.
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.