24/07/2024

Parcuri noi in șapte comune din judetul Vaslui

2 min read

Fundația World Vision România a construit în șapte comunități din județul Vaslui șapte parcuri de joacă pentru grădinițele și școlile primare în valoare de 14.000 $. Investiția a venit în urma consultării copiilor, cadrelor didactice și a elevilor membri în Grupurilor de Inițiativă Locală a Copiilor din șapte comune. Împreună au decis că toți copiii din comunități au nevoie de parcuri de joacă și locuri sigure unde să își petreacă pauzele și timpul liber.
În fiecare an Fundația World Vision România organizează o campanie de informare la nivel județean pentru elevii din comunitățile partenere cu subiecte de interes. Anul acesta, campania s-a transformat într-o Caravana a Recunoștinței pentru că programele de dezvoltare comunitară desfășurate de fundație în cele 13 comunități din județul Vaslui fundației împlinesc 13 ani de când au început. Cei 2700 de elevi din grădinițe, școli primare și gimnaziale din comunele Poienești, Ivănești, Todirești, Zăpodeni, Laza, Dumești și Rafaila au participat între 15 februarie – 1 aprilie la sesiunile de informare despre ce este sentimentul recunoștinței și cum să fie practicat. Sesiunile au fost ținute atât de cadrele didactice, cât și de elevii membri în Grupurile de Inițiativă Locală a Copiilor. La finalul sesiunilor toți copiii au fost provocați să creeze un material creativ prin care să își arate recunoștința față de un prieten, un membru al familiei, un cadru didactic. Copiii au participat cu povești, scrisori, colaje, desene, picturi adresate celor dragi și chiar și Fundației World Vision. Cei 2700 de elevi au primit ghiozdane, dulciuri și insigne cu mesaje despre recunoștință, toate în valoare de 13.500 $. Parcurile au fost de fapt bucuria copiilor care acum au unde să se dea pe tobogan, în leagăn și au un loc nou, colorat și sigur în care să se joace.
De 13 ani cei de la World Vision Romania sunt alături de comunitățile rurale din județul Vaslui pentru a ne asigura de bunăstarea și accesul la educație pentru toți copiii. Anul acesta au vrut să le aduca o bucurie tuturor copiilor din cele 7 comunități în care am desfășurat Caravana Recunoștinței. Ei s-au consultat cu elevii și cu cadrele didactice și au aflat că parcurile și spațiile de joacă sigure sunt cea mai mare nevoie a copiilor. Pandemia și orele online au fost despre digitalizare și accesul tuturor copiilor la ore.
Amintim si faptul ca World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. În 30 de ani de prezență în România cei de la World Vision Romania au ajutat peste 500.000 de copii și adulți, în aproape 500 de comunități dintr-un numar de 18 județe.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.