15/07/2024

ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII VASLUIENI
PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER

2 min read

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, împreună cu polițiștii rutieri din cadrul Biroul Rutier Vaslui, au acționat pentru creșterea gradului de disciplină rutieră dar și pentru depistarea și sancționarea persoanelor neautorizate care efectuează transport de persoane și marfă.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii rutieri au verificat peste 40 de vehicule și legitimat peste 45 de persoane.
În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 27.800 de lei. Dintre acestea, 23 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice), 7 pentru încălcări ale Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere (din care 2 au fost aplicate pentru persoane neautorizate care efectuează transport de persoane și 4 au fost aplicate pentru persoane neautorizate care efectuează transport de marfă) iar o sancțiune a fost aplicată pentru o abatere prevăzută de alte acte normative.
De asemenea, au fost reținute 3 permise de conducere, retrase 3 certificate de înmatriculare și a fost constatată săvârșirea unei infracțiuni.
Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost: depășirea limitei legale de viteză (3) iar certificatele de înmatriculare au fost retrase pentru transport ilegal de persoane (2) și alte abateri (1). În cazul celor două certificate retrase pentru transport ilegal de persoane, au fost reținute și plăcuțele cu numerele de înmatriculare și s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculelor pentru o perioadă de 6 luni.
Exemplificăm:
În data de 7 aprilie 2022, ora 18:05, polițiștii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în localitatea Rădeni, comuna Dragomirești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Bacău, condus de către un bărbat în vârstă de 32 de ani, din localitatea Rădeni.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Serviciul de Medicină Legală Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.