Wed. Jan 19th, 2022

AJUTOARE DIN PARTEA CELOR DE LA ”DRAGOSTE DESCULTA”

2 min read

Membrii si voluntarii Asociatiei umanitare ”Dragoste desculta” din Negresti au facut noi oameni fericiti. Ei au fost in cursul zilei de ieri la alte persoane cu nevoi speciale.
”Am fost astazi (ieri, n.r.) cu cadouri la cateva centre pentru persoane cu nevoi speciale. Desi nu le lipseste nimic… nu am vazut o bucurie mai sincera.
Oamenii astia sunt intr-adevar speciali.
Stiti, ei nu au rusinea aia sa nu scoata sunete nu stiu de care, sa nu se bucure zgomotos, la ei bucuria e cruda, nu mai are atatea filtre si ciudatenii.
Ar fi vrut sa stea toata ziua cu noi, sa ne arate ce goblenuri au cusut, ce sculpturi au mai facut, sa ne arate camerele lor si sa ne cante din colindele pe care le-au invatat.
Cand le-am spus unora dintre ei ca i-as lua cu mine in vizita la batranii singuri, a fost o bucurie generala asa de mare ca directorul nu stia cand se pusese deja de o “excursie” fara sa apuce sa aprobe nimic. “Promitem ca o sa fim cuminti, vrem sa venim sa ajutam.”
Sunt adulti, trecuti de 30-40 de ani, si totusi, au suflete de copil care asteapta o mangaiere, o vorba buna. Dar isi doresc in acelasi timp sa fie utili, sa fie vazuti si prezenta lor sa nu fie o povara… sa simta ca aduc si ei bucurie cuiva.
Prea le-a spus viata inca de la inceput ca nu sunt destul de buni sa creasca in familii…si s-au tot plimbat prin centre. Le e greu sa vorbeasca de trecut, il blocheaza acolo undeva si nu vorbesc despre asta.
Din toate locurile unde am dus cadouri iarna asta, cred ca ziua de azi castiga premiul pentru entuziasm si implinire.
Desi, vreti sa stiti ceva? Cuiva nu i-a placut initiativa noastra si faptul ca am deschis usa spre colaborari noi cu acesti oameni speciali… de ieri parca ne lovim numai de piedici si incurcaturi. Rugati-va pentru noi.
Si daca va e sufletul lipit de misiunea asta cu oamenii speciali, pot sa cer aprobare sa tineti legatura cu unul dintre ei si din cand in cand sa ii aratati ca “il vedeti”, a spus Magda Savuica, cea care coordoneaza activitatea asociatiei negrestene.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.