Wed. Jan 19th, 2022

CEI DE LA ”DRAGOSTE DESCULTA”, CASA CU NUMARUL 22!

2 min read

Intr-o zi frumoasa, de sarbatoare, membrii si voluntarii Asociatiei umanitare ”Dragoste desculta” din Negresti au predat o noua casa. cea cu numarul 22.
”As vrea sa va spun povestea unei fete la fel de speciale: Mariuca.
Mariuca are 8 ani si locuieste intr-o mahala din judetul Vaslui intr-o camera de lut. Doarme cu mama si tatal ei in acelasi pat, iar sora ei mai mare intr-un pat alaturat. Bine, casa nu e pe numele lor pentru ca nu e construita legal. Deci e cumva a nimanui.
Mariuca are deja in instinct teama de ploaie. Atunci cand ploua si ea si ai ei tresar. Ploua prin mai multe gauri in casa lor iar ei trebuie sa fie pe faza sa puna un lighean sau o “balie” ca sa stranga apa.
Poate ca s-ar fi obisnuit cu emotiile astea date de vreme daca nu aparea o noua provocare. Gandacii. Niste gandaci mici de camp le-au napadit peretii, paturile, frigiderul, asternuturile.
Dorm cu ei la cap si se trezesc cu zeci de piscaturi care deja lasa cicatrici.
Parintii ei muncesc din greu pe unde pot ca sa poate sa le tina pe ele doua la scoala si sa aiba o viata decenta. Dar amandoi au probleme de sanatate. Mama este diagnosticata cu epilepsie si face crize frecvent. Tatal are un alt diagnostic care nu ii permite efort fizic sustinut desi el si-ar dori foarte mult sa isi depaseasca conditia.
Am intrebat si la asistenta sociala din zona; este una dintre familiile unde ei “nu au nicio sansa sa se ridice daca nu le intinde cineva o mana de ajutor”.
Stim de ei deja de cativa ani. Le urmarim parcursul, ii chemam la incarcat, descarcat, ajutat pe parintii Mariucai. Vin mereu la orice ora.
Mi-a venit astazi insistent in minte imaginea Mariucai, parul ei perfect, gropitele, timiditatea. Si m-am gandit ca ar fi o zi buna sa va povestesc despre ea si despre faptul CAAAAA, draga COMUNITATE DRAGOSTE DESCULTA, mi-a venit o idee nastrusnica sa ii gasim o casuta mica Mariucai. Ingrijita, pe unde sa nu mai umble nici gandacii, sa nu se darame peretii, sa isi poata cobori picioarele pe un parchet decent si sa se pregateasca pentru scoala la o baie normala, nu intr-un lighean cu apa adusa de la 800 m distanta”’, a transmis Magda Savuica, cea care coordoneaza activitaea asociatiei umanitare din oraselul vasluian.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.