Wed. Jan 19th, 2022

REVELION ÎN SIGURANŢĂ!

3 min read

Peste 150 de poliţişti vasluieni se vor afla în stradă pentru ca trecerea în Noul An să fie făcută în linişte. Astfel, au fost dispuse măsuri de suplimentare a efectivelor, polițiștii având misiunea de a acționa pentru preîntâmpinarea producerii unor evenimente negative, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică.

Peste 380 de poliţişti vasluieni vor fi la datorie în perioada 31 decembrie 2021 – 2 ianuarie 2022 și vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor, atât a celor ce se comit cu violenţă cât şi a celor care vizează patrimoniul. De asemenea poliţiştii rutieri vor desfăşura activităţi pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere şi pentru fluidizarea traficului rutier.
Se va acționa zilnic, suplimentar față de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.
Poliţiştii angrenaţi suplimentar fac parte din structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, acțiuni speciale şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.
În această perioadă, Poliţia Rutieră va acţiona pe întreaga reţea de drumuri, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Recomandări pentru conducătorii auto:Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se merge în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră ! De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule !

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase !

Respectaţi regimul legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Evitați acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul poate derapa !

Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când se deplasează pe un carosabil alunecos sau când drumul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei !

Nu efectuați depăşiri riscante !

Înainte de plecare, informați-vă cu privire la condițiile meteo și la starea drumului pe care urmează să conduceți !

Utilizați corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare și cel de climatizare-dezaburire.

Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui recomandă tuturor cetăţenilor să-și ia toate măsurile de autoprotecţie necesare pentru a petrece sărbătorile de iarnă în siguranţă. Intreg colectivul IPJ Vaslui vă doreste un An Nou Fericit, fără evenimente negative!

LA MULŢI ANI !

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.