Wed. Jan 19th, 2022

Se doreste modernizarea Spitalului nr. 2 din Vaslui

2 min read

Modernizarea Spitalului nr. 2 de pe strada Doctor Ghelerter din municipiul resedinta de judet reprezinta o prioritate pentru anul care sta sa inceapa peste cateva zile. Deși la nivel național nu au fost identificate surse de finanțare, autoritățile județene au decis să realizeze proiectul din resurse proprii. Astfel, printr-o bugetare multianuală se vor face cele trei secții ale unității de sănătate. În anul 2014, Consiliul Județean Vaslui și Consiliul Local Vaslui au încheiat un contract de asociere, în vederea modernizării spitalului.
Consiliul Județean (CJ) Vaslui a transmis o adresă Companiei Naționale de Investiții (CNI), prin care a cerut includerea proiectului în Programul Național de Construcții. Prin adresa nr. 1889/2019, compania a comunicat CJ-ului că proiectul propus a fost luat în evidență în vederea includerii în lista sinteză. În condițiile în finanțarea proiectului nu s-a materializat, autoritățile județene vor apela la resurse proprii pentru realizarea investiției.
Conducerea CJ considera ca este foarte complicat să construiasca, spre exemplu, noi secțiii (clădiri și tot ceea ce înseamnă aparatură, utilități etc) în strada Traian, adică acolo unde exista boli infecțioase psihiatrie, fără să ai vreun program național la care să te adresezi, să accesezi. În urmă cu anibuni autoritățile din județul Vaslui au inițiat proiectul privind construcția Spitalului Vechi. Astfel, în anul 2014 a fost încheiat un contract de asociere între CJ Vaslui și Consiliul Local Vaslui, în vederea modernizării spitalului. În ședință din luna iulie 2019 a CL Vaslui a fost aprobat un act adițional la contractul de asociere dintre autoritățile locale și CJ Vaslui, pentru construirea unui spital municipal. Potrivit actului adițional CJ Vaslui preia de la CL Vaslui documentația realizată, conform asocierii, în vederea implementării investiției. Cele trei secții ale unității de sănătate se vor ridica pe terenul disponibil din curtea Spitalului nr. 2, de pe strada Doctor Ghelerter nr 2, care se întinde pe o suprafață de 20.936 metri pătrați. Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 84.207.585 lei cu TVA. Investiția urmeaza să fie eșalonată pe o perioadă de trei ani, iar durata de realizare a lucrărilor este de 36 de luni. Prin acest proiect se va construi un spital nou cu 204 paturi în 43 de saloane și 18 paturi în sălile de tratament. Construcția spitalicească va avea o suprafață construită desfășurată de 11.532,83 metri pătrați și construcții anexe de 478,46 metri pătrați. De asemenea, proiectul prevede contrucția de drumuri, alei, parcări, iluminat incintă.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.