Wed. Jan 19th, 2022

ARTISTUL VICTOR SOCACIU A INCETAT DIN VIATA!

1 min read

Victor Socaciu (n. 14 ianuarie 1953, Brașov; d. 27 decembrie 2021) a fost un autor român de muzică folk, realizator de emisiuni de televiziune, fost parlamentar și fost diplomat.
Tatăl său era muncitor la uzinele Steagul Roșu din Brașov, mama sa țesătoare la Partizanul Roșu este unicul copil al familiei. Amândoi părinții aveau legături cu muzica, tatăl fusese toboșar când era tânăr într-o formație la o casă de cultură muncitorească, iar mama a fost coristă într-un ansamblu foarte mare. Tatăl său dorea să-l vadă fotbalist; mama voia doar să-l vadă fericit.[1][2]
Debutul artistic îl face la început pe scena școlii. Acolo avea un grup muzical, Zodiac și cânta piese din repertoriul unor trupe la modă la vremea aceea. Era chitarist, solist vocal și șef al trupei. A urmat cursurile de chitară clasică la Școala populară de artă, clasa profesorului Martinescu, celebru la vremea aceea în Brașov și le-a terminat după doi ani de studiu. În facultate trupa s-a destrămat, deoarece membrii săi au plecat în diferite colțuri ale țării.
A fost căsătorit cu Cornelia Pavlovici, Marina Almășan si Brandusa Simion.
Acesta suferea de cateva luni de o boala grava la rinichi si a fost diagnosticat, acum ceva timp, si cu Covid-19. El avea 68 de ani. Dumnezeu sa-L ierte si fie-i tarana usoara!

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.