Wed. Jan 19th, 2022

MOS CRACIUN LA BIBLIOTECA BACANI

4 min read

Proiectul voluntarilor de la Bogdănița cu Adoptă o scrisoare pentru Moș Crăciun a fost un exemplu pentru mulți oameni minunați. Printre ei se enumeră și doamna bibliotecar de la Băcani. Un om de excepție, un loc de suflet ce m-a făcut să visez să avem o așa biblioteca și în comuna noastră. Trebuie să recunosc că de anul trecut mi-am propus dotarea bibliotecii de la Coroiești și un cadru cu Moș Crăciun în biblioteca (nu am reușit anul acesta, dar vom reuși cândva)
Stând la o cafea, privind prin notificări, am găsit câteva scrisori pentru Moș Crăciun pe pagina Bibliotecii Băcani. Era un comentariu,, oare le va citi cineva? “… Exact asta mă întrebam și eu anul trecut când am pus primele scrisori. Erau 6 scrisori. Am trimis mesaj…,, Le adopt eu” Nici nu le citisem, dar ce mai conta? Am simțit bucuria spiridușilor ce au avut-o cei ce m-au ajutat anul trecut. Seara pe la 1 le-am citit. Penare, creioane colorate, cărți cu povești și stilouri. În general rechizite. Atât își doreau… A doua zi i-am transmis doamnei că mai vreau scrisori. S-au adunat peste 30.
Acum gândul mi-a rămas la Moș Crăciun deși eram conștientă că nu va putea veni, timpul era din scurt și nu aș fi vrut să îi dau programul peste cap, dar am întrebat sperând. Inițial era imposibil să ajungă. Apoi văd joi seara un mesaj…,, Vin duminică la 10″ deși știam că duminică are un eveniment caritabil. Am zis că îl așteptăm cu drag. Între timp am aflat că băiețelul pentru care trebuia să strângă bani nu a reușit în fața bolii și a devenit înger.
Nu am putut dormi toată noaptea, am început organizarea. Aveam 3 zile și 42 scrisori. Treaba de spiriduș nu e ușoară, dar e minunată. Plină de miracole.
Când faci totul din suflet totul îți iese. 3 nopți albe, cautat spiriduși, vorbit cu fiecare, ne-am distrat copios căutând crocodilul care mușcă, jucăriile dorite și mărimile potrivite ca să fie totul cum trebuie.
O întreagă echipă (o parte din ei fizic, alții cu gândul) în frunte cu Moș Crăciun a ajuns la Băcani. Fix când au venit a apărut și soarele. Eu eram cu Cristian George ce a oprit să ne lase pachetele pregătte pentru o familie. Bebe s-a trezit la fix să îl vadă pe Moșu. Dată fiind situația cu restricțiile am adunat copii în curte și am găsit cadrul perfect cu buturugile de lemn. Eduard ne-a zâmbit trimițând razele soarelui să ne încălzească. Ca fotograf am stat mai la distanță, dar în locul potrivit cât să aud bucuria în jur după ce copilași primeau darurile chiar de mă focalizam să iasă fotografiile mult visate… Da, au fost părinți ce au văzut pentru prima dată pe Moșul… Copilași ce au scris pentru prima dată. Nu se așteptau să ajungă scrisorile și mai ales să primească ce si-au dorit. Am auzit copilași ce spuneau,, e mai mult decât am cerut… O să împart cu x…”. Mi-a plăcut mult că au fost câțiva copilași ce au cerut jurnale. Comic a fost când spiridușii noștri bărbați au fost să cumpere jurnale roz. S-au descurcat de minune.
Pentru că vestea venirii lui Moș Crăciun a ajuns la mai mulți copilași au mai venit câțiva cu scrisorele pe moment. Aici am avut un alt miracol. Vio și Ruxi venise cu jucării în plus, Miriam a adus mai multe dulciuri. Eu am fost inspirată să cumpăr mai multe păpuși, mașinuțe cu telecomandă și rechizite. În final toți au plecat cu un dar. Sunt sigură că mai sunt și părinți nemulțumiți în comunitate pentru că așa e peste tot. Auzisem un părinte ce zicea că parcă ar fi vrut și un lego… Sau a celor ce nu au fost și au auzit târziu aș recomanda să mai treceți pe la Biblioteca sau măcar să mai urmăriți activitățile. Doamna bibliotecar e una. A făcut o treabă excelenta. A fost să facă cumpărături pentru câteva din scrisori. Pentru dorința dumneaei de a ajuta am ales să mă alătur venind cu experiența de anul trecut. A fost o provocare pentru că depindeam de timp. Anul trecut am avut 1 lună la dispoziție, anul acesta 3 zile. Nu cereți imposibilul și să mulțumiți pentru tot ce s-a făcut. Nu mie. Nici doamnei. Ci știți cum puteți mulțumi? Să vă bucurați de Sărbători că sunteți cu familia. Să mai citiți o carte. Când mergeți la biserică la îngeri să îl puneți și pe Eduard. Biblioteca e plină și puteți călători prin fiecare lectură. Puteți găsi un prieten în fiecare carte. De aceea am ales anul acesta să fie un al bibliotecilor. În Bogdănița ne-am ocupat să facem din o Bibliotecă Activă. Ne-am apucat din dorința copiilor și a părinților. La Băcani aveți o bibliotecă superbă. Treceți-i pragul și citiți o carte este mesajul Moșului pentru voi anul acesta.
Mulțumim Moș Crăciun Vaslui!
Mulțumim spiridușilor ce au fost alături de noi să aducem cât mai multe zâmbete.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.