Wed. Jan 19th, 2022

Va fi ingropat și sectorul zootehnic in judet?!?

1 min read

In mai tot județul sunt din ce in ce mai mai putine animale. Multi dintre cei care se ocupa cu cresterea animalelor au îmbătrânit și nu mai pot lucra iar tinerii nu vor să audă de o astfel de îndeletnicire. În acest fel animalele dintr-o comunitate au ajuns să fie numărate pe degete, în timp ce pășunile zac în paragină.
Exista o scădere drastică a efectivelor de animale. Oamenii nu mai cresc bovine, cabaline sau porcine. Dacă în micile gospodării creșterea animalelor este pe cale de dispariție, nici fermele zootehnice nu o duc mai bine. Sectorul zootehnic din județul Vaslui se află în pragul colapsului. Reducerea drastică a subvențiilor, seceta excesivă, precum și lipsa strategiilor agricole pe termen mediu și lung sunt factorii care au determinat ruinarea fermierilor.
Crescatorii de animale considera ca vina este a celor care conduc acum agricultura, dar și a celor care au condus-o și înainte. Ei spun ca nu sunt strategii pe termen mediu, ca nu au credite cu dobândă mică. Sunt, astfel, nevoiți să vinda animalele pentru că nu mai sunt rentabile.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.