Wed. Jan 19th, 2022

Zile pline pentru compozitorul vasluian Claudiu Bulete

3 min read

Aceste zile de sfasit de an sunt foarte pline pentru compozitorul vasluian Claudiu Bulete. Saptamana trecuta a fost presedintele juriului la cel mai vechi festival de cantece de iarna din Romania, Flori de Gheata, organizat la Bucuresti, concurs ajuns la editia a XX-a. Manifestarea a reprezentat un punct important in inceputurile carierei muzicale ale compozitorului vasluiam. 2006 a fos primul concurs national organizat in afara Vasluiului la care a fost invitat in juriu. In urma acestuia s-au legat colaborari importante in urma carora Claudiu si-a deschis studio de inregistrari si in Bucuresti fapt care a dus la ascensiunea sa in cariera .
Maine, 19 decembrie, acesta va fi prezent in juriul celui mai tanar festival de cantece de iarna si colinde, Glasul Fulgilor de Nea, festival care se va desfasura la Complexul Noblesse. Organizatorul principal este Daniel Budeanu. Cu ajutorul unor sponsori inimosi concursul il va aduce in mijocul copiilor pe Mos Craciun, care va oferi cadouri tuturor celor care vor canta. Deschiderea concursului. va fi facuta de parintele Alin Sava, care va fi si membru al juriului, Acesta va sublinia faptul ca aceasta frumoasa perioada este legata de Nasterea Domnului. Incheierea o va face insusi Mos Craciun!
In ceea ce priveste studioul de inregistrari, compozittorul ne anunta ca, in curand, va aparea un album care va contine un numar de 10 piese de Craciun ale Grupului Psaltic Sfanta Mucenita Chriachi al Episcopiei Husilor, grup dirijat de Preot Diacon Vlad Mironesc. Albumul este realizat in studioul lui Claudiu Bulete.
Compoitorul vasluian are si o alta activitate in aceasta perioada. El indrageste foarte mult colindele, prima piesa compusa fiind chiar un colind. Acest lucru l-a determinat sa devina membru si unul dintre initiatorii Grupului Coral Ioafan, grup care ofera publicului larg si celor care le deschid usile cantece care aduc bucuria Craciunului. Din acest grup coral mai fac parte semifinalistul din 2014 din Echipa Moga de la Vocea Romaniei, actual profesor de canto, Ioan Bigea, care este si dirijorul corului, fratele acestuia, muzicianul Stefan Bigea dar si profesorii de religie Mihai Chiriac si Dumitru Geru ărecum si cantaretul bisericesc, Teodor Anastasiei.
“Din copilarie si adolescenta am avut si am o mare pasiune, poate chiar singurul meu “viciu”: sa colind! Si desi am crescut, si am crescut bine, pbserv ca nu ma pot opri. Cred ca m-as plictisi si nu as simti din plin bucuria acestor zile speciale, cand Dumnezeu vine pe pamant, luand trup omenesc, aducandu-ne bucuria nasterii sale. Este o perioada foarte plina pentru mine, am si multe proiecte in studio si acest grup coral cu care fac repetitie din septembrie. Insa, desi este o perioada plina, este o perioada a bucuriei. Astazi, la orele 16.00, avem concert la Biserica din Barzesti iar saptamana viitoare vom colinda peste tot, pe 22 la Husi, pe 23 la Barlad, 24 la Vaslui, 25 la Iasi si programul continua. Avem invitatii peste tot. Imi doresc ca de la an la an sa ducem mai departe aceasta frumoasa traditie si sa aducem putina bucurie in sufletele celor care ne primesc!”, ne-a declarat compozitorul Claudiu Bulete.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.