Wed. Jan 19th, 2022

UN NOU GEST MARCA ”SOLIDAR” VASLUI

2 min read

Anul acesta Moș Crăciun „Solidar” a primit un sprijin de nădejde de la câțiva spiriduși din Bârlad prin intermediul prietenei asociatiei, Dana-Alina Grigore. Aceasta ii reprezintă în zonă.
”Două grupuri de copii s-au implicat în a face daruri altor copii din mediul rural. Este vorbe despre „Buburuzele vesele”, cadru didactic d-na Mihaela Coman și „Albinuțele” cadru didactic d-na Tatiana Chiriac. Copiii sunt elevi din ciclul primar de la Școala Gimnazială nr. 1 Iorgu Radu din Bârlad. Fiecare a pregătit câte un colet cu dulciurii, jucării, rechizite etc. Probabil că d-nele învățătoare știu deja cât de important e să educăm spiritul empatic la copii. Iată ce beneficii implica empatia:
-ii ajuta pe copii si pe adulti sa dezvolte relatii mai stranse si pozitive;
-abilitatea de a se pune in pielea celuilalt, de a-l intelege si a-l ajuta reduce negativitatea si conflictele din relatii si interactiunile sociale;
-copiii empatici inteleg mai usor sarcasmul;
-empatia incurajeaza acceptarea si toleranta si reduce riscul de bullying;
-empatia este o abilitate care sustine sanatatea mentala si starea de bine;
-ofera o mai buna intelegere a celorlalti, iar mai tarziu, ca adult, a colegilor, clientilor etc;
-liderii empatici stimuleaza o performanta mai mare a angajatilor lor, pentru ca angajatii au o mai mare incredere in ei si in faptul ca interesele lor vor fi luate in considerare.
Îndemnăm și alte cadre didactic să ajute copiii să-și dezvolte spiritul de empatie. Revenind la prietenele noastre, precizăm că nu sunt la prima ispravă de acest gen! Colaborează de câțiva ani cu noi și le mulțumim din suflet! Ii mulțumim d-nei Gina Tănase și celorlalte persoane care au răspuns apelului nostru și au oferit donații prin intermediul Danei!
Ii mulțumim și Danei Grigore pentru implicarea în acțiunile noastre!
Tuturor vă dorim Sărbători Fericite alături de cei dragi!”, a transmis Ionel Popa, presedintele Asociatiei umanitare ”Solidar” din Vaslui.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.