Wed. Jan 19th, 2022

Actiuni de control la comercializarea legumelor si fructelor

2 min read

Noul Ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a dispus intensificarea acțiunilor de control privind verificarea modului de respectare a legislaţiei specifice din domeniul comercializării legumelor şi fructelor proaspete, provenite din producția autohtonă, import și comerț intraunional.
„Experții pe care Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale îi are la nivel central, dar și în teritoriu, vor face controale inopinate la magazinele care comercializează legume-fructe, pentru a verifica nivelul calității produselor. Pentru că am primit foarte multe reclamații în acest sens, avem această datorie față de români! În același timp, trebuie să protejăm producătorii și să îi încurajăm să-și continue activitatea, întărindu-și capacitățile de producție, astfel încât să devină sustenabili în piață. Așadar, îi îndemn pe toți românii să consume produse românești, rolul nostru ca stat fiind acela să ne asigurăm că acele produse, pe care ei le consumă, sunt sigure și de calitate foarte bună!”, a afirmat ministrul Adrian CHESNOIU.
Vor fi supuse controalelor de conformitate loturile de legume și fructe comercializate prin rețelele en-detail/cash&carry , tip market-uri/supermarket-uri/hipermarket-uri.
Decizia ține cont de specificul lunii decembrie reprezentat de sărbătorile de iarnă și trecerea în noul an, când volumul vânzărilor de legume și fructe proaspete înregistrează o creștere semnificativă.
În perioada imediat următoare ministrul Chesnoiu va încheia un protocol de colaborare cu Inspectoratul General al Poliției Române și cu direcția Generală a Vămilor din cadrul Ministerului de Finanțe. Acest protocol va permite efectuarea de controale încrucișate in intreaga tara, pentru verificarea anumitor aspecte care țin de importurile de legume și fructe proaspete.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.