Wed. Jan 19th, 2022

Sute de apicultori vasluieni doresc sprijin de la stat

1 min read

Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Vaslui a înregistrat un numar de 626 cereri de sprijin, pentru ajutorul de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate in perioada martie – mai 2021 asupra sectorului apicol. Cererile au fost depuse în perioada 19 – 26 noiembrie 2021. Beneficiarii schemei de ajutor de minimis sunt apicultorii – persoane fizice, apicultorii – persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, precum și apicultorii – persoane juridice.
Responsabilii desemnați din cadrul APIA central întocmesc și transmit la Direcţia generală buget-finanţe şi fonduri europene din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale până la data de 14 decembrie 2021, situația centralizatoare a sumelor aprobate de către centrele județene reprezentând ajutor de minimis. Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii de eligibilitate:
să aibă familii de albine înscrise în baza de date națională apicolă la data 1 martie 2021; să aibă stupine înregistrate/autorizate la direcția sanitar-veterinară şi pentru siguranța alimentelor; să fie înregistrați în registrul unic de identificare și să dețină cod unic de înregistrare atribuit de către APIA. Cuantumul ajutorului este în valoare de 23,7 lei/familia de albine.Termen de plată a ajutorului de minimis este data de 31 decembrie 2021.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.