Wed. Jan 19th, 2022

Salarii mai mari pentru a menține forța de muncă

2 min read

In județul Vaslui forta de munca va putea fi mentinuta doar oferind salarii decente. Salarii care să se poata alinia, cat de cat, la cele din țările europene. La momentul actual, la nivel local, pe lângă specialiștii din diferite domenii, există o mare penurie și de personal calificat și necalificat. Oamenii de afaceri sunt conștienți că, dacă nu își ajustează politica salarială, riscă să nu mai poate activa pe piață.
Criza acuta a forței de muncă cu care se confruntă firmele de construcții va fi foarte greu de depășit în următorii ani. Este vorba depsre o lipsă acută de muncitori calificați, dar și de ingineri specialiști. Ioan Ciomaga, directorul Viacons Rutier, a spus că de două luni încearcă să angajeze patru ingineri de drumuri și a reușit să angajeze doar o persoană. Practic, firmele se confruntă cu o criză de specialiști, dar și de muncitori calificați și necalificați, care probabil găsesc un venit mai mare în străinătate. Mediul de afaceri din județul Vaslui considera că forța de muncă de la nivel local este deficitară și în ceea ce privește pregătirea profesională. Cei din conducerea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Vaslui trag un puternic semnal de alarmă în numele oamenilor de afaceri, precizând că încă se pregătesc la nivelul județului prin programele școlare oameni care nu mai trebuiesc pe piața muncii.
Este neceară și o discuție mai largă cu părinții, deoarece toată lumea își dorește să termine liceul și apoi facultatea și nimeni nu se mai înscrie la școlile de arte și meserii sau la școlile profesionale.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.