Mon. Dec 6th, 2021

Apicultorii vor fi sprijiniti financiar

1 min read

În perioada 19 – 26 noiembrie apicultorii vasluieni pot depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură cereri de acordare a ajutorului de minimis pentru compensarea efectelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2021 asupra sectorului apicol. Beneficiarii schemei de ajutor de minimis sunt apicultorii – persoane fizice, apicultorii – persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, precum și apicultorii – persoane juridice.
Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii de eligibilitate:
să aibă familii de albine înscrise în baza de date națională apicolă la data 1 martie 2021; să aibă stupine înregistrate/autorizate la direcția sanitar-veterinară şi pentru siguranța alimentelor; să fie înregistrați în registrul unic de identificare și să dețină cod unic de înregistrare atribuit de către APIA. Cuantumul ajutorului este în valoare de 23,7 lei/familia de albine.Termen de plată a ajutorului de minimis este data de 31 decembrie 2021.
În ultimii ani, numărul de apicultori din județul Vaslui s-a diminuat. În prezent, în județ mai activează circa 6.000 de apicultori, care au în jur de 60.000 de familii de albine.
În perioada cu temperaturi caniculare nu este ușor să se lucreze ore întregi cu masca pe figură și cu afumătorul în mână. Apicultorii lucrează de dimineața și până seara și, considera cei care lucreaza in acest domeniu, ar trebui sa fie apreciată in special de consumatori.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.